Cégünk 2011 januárjától műszaki vizsgáztatással, és eredetvizsgával is foglalkozik.

Kattintson ide a részletekért

Cégünk 2011 januárjától műszaki vizsgáztatással, és eredetvizsgával is foglalkozik.

Kattintson ide a részletekért

Karosszéria javítás Budapest Balra Nyíl
Karosszéria javítás Budapest Jobbra Nyíl

Mi a teendő ha a rendör elvete a forgalmit?

Sok telefon hívást kapunk lejárt műszaki vizsga miatt elvett forgalmi engedélyel kapcsolatban. Próbáltunk egy kis tájékoztatást adni a témában.

Ha a rendőr igazoltatja Önt és elveszi a forgalmi engedélyt

Egyrészt tudni kell, hogy a hátsó rendszámon található két érvényesítő címke színéből a hozzá értők tudják, meddig érvényes a jármű műszaki engedélye és milyen környezetvédelmi osztályba tartozik. (Ez utóbbi igazából 2011 év vége felé kezdett fontos lenni, amikor a magas levegő szennyezésnél nem vehettek részt a forgalomban a piros, illetve fekete címkés gépkocsik.)

Nem véletlenül állítja meg a rendőr, ha megy autója mögött és látja a címke már csak hónap végéig érvényes és például 27-e van akkor jó eséllyel lejárt. Ezért igazoltat, kiszabja a büntetést, elveszi a rendszámot, forgalmit.

Ilyenkor a forgalmija a rendőrségről a lakcím szerinti illetékes okmányirodába kerül, ahol egy határozat kíséretében fel lehet venni. Figyeljünk arra, hogy a határozaton szerepeljen a jármű összes adata; alváz- és motorszám, évjárat, szín, rendszám stb. Ezzel a határozattal már vizsgáztathatjuk az autót. Ilyen esetben a műszaki vizsga bázison az autó un. adatlapra vizsgázik, megkapja a két év műszaki érvényességet, és ezután újra be kell menni az okmányirodába a forgalmi engedélyért!

A vizsga díja és menete ebben az esetben nem változik, ha a rendőrség bírságot nem állapít meg akkor csak az utánajárás jelent többlet időt és költséget!!

Ha viszont baleset történik és Önnek mennek (például hátulról), úgy, hogy a műszaki érvényessége lejárt, nem vehetett volna részt a forgalomban, ezért automatikusan Ön lesz a hibás!!!!

Figyeljen oda műszaki vizsgájának érvényességére!

Oldalunkon található regisztrációs modulban, ha megadja az email címét vagy a telefon számát, adatait szigorúan bizalmasan kezeljük, nem használjuk semmilyen reklám anyaghoz, pusztán egy héttel a műszaki lejárat előtt felhívjuk és egyeztetünk egy időpontot a műszaki vizsgára, amihez most ingyenes komputeres diagnosztika és festék vastagság mérés is jár Önnek!!!


Átminősithetik Önnek a környezetvédelmi osztályt a kijelölt vizsgabázisok? 


Kapcsolat

Autó doki:

1016 Budapest, Mészáros utca 19.
Tel.: 36 20 916 00 00

Nyitva tartás:

H-P 8:00-17:00
SZ-V   Zárva

Belvárosi Autó doki

1075 Budapest, Holló utca 6 .
Tel.: 36 20 916 11 11

Nyitva tartás:

H-P 8:00-17:00
SZ-V  Zárva

Vizsgára bejelentkezés
Minden nap 7-21ig hívjon nyugodtan!

Autó doki cím:

Belvárosi Autó doki cím: