Cégünk 2011 januárjától műszaki vizsgáztatással, és eredetvizsgával is foglalkozik.

Kattintson ide a részletekért

Cégünk 2011 januárjától műszaki vizsgáztatással, és eredetvizsgával is foglalkozik.

Kattintson ide a részletekért

Karosszéria javítás Budapest Balra Nyíl
Karosszéria javítás Budapest Jobbra Nyíl

Diagnosztika

Autó Diagnosztika OBD csatlakozó

Miért hasznos az autódiagnosztika?
A gépjármű állapotfelmérésekor speciális céleszközök állnak rendelkezésre, melyek adott esetben technikai, műszaki, szerviz, adatokkal, grafikonokkal támogatják a hatékony munkavégzést AutóDokinál.

Sokan megijednek, ha ez a kis lámpácska felvillan a műszerfalon. Azonban ha ilyet látunk pánikra semmi ok. Ez a jelzés értünk és az autó biztonságáért van. Ebből tudhatjuk meg, ha bármiféle elektromos hiba történt a motorban (Például: gyújtás kimaradás, labdaszonda érték alapjárati motor???). Azonban találgatni felesleges, hisz a 21. században élünk, és az autószerelő műhelyekben modern autódiagnosztikai eszközöket használnak. Ezekkel a berendezésekkel könnyen felderítik a probléma okát.
Egy egyszerű példával bemutatom miért hasznos eszköz a hibaolvasó. A fenti műszerfal egy 4 hengeres benzines motorral hajtott gépjárműé, ami meghibásodott. Ebben az autóban 4-db trafó van, bármelyik rossz lehet. A műszerrel kiolvashatjuk, hogy melyik trafó a bűnös. A gép jelzi, hogy a 2-es henger trafó hibája okozza a működési problémát. Így célirányosan csupán ezt az alkatrészt cseréljük, megkímélve a motort a teljes szétszereléstől. Mindebből érezhetjük, hogy a modern autó diagnosztikával rengeteg időt és pénzt spórolhatunk. Aki rendelkezik megfelelő hiba olvasóval, az könnyen a végére járhat a műszaki gondoknak.
Dokinál egy kiváló Delphi műszer teszi a dolgát, emellett egy amerikai autóolvasó is szuperál.

Mi az a DELPHI jármű diagnosztika?
 
A DELPHI egy márka független, széles körben használható diagnosztikai műszer, mely lehetővé teszi a személyautók, kishaszon gépjárművek és 3,5T feletti tehergépjárművek valamint pótkocsik vizsgálatát, kis és nagy szervizek számára egyaránt.    

Egy ilyen eszközzel, nemcsak a motort tudjuk tesztelni. A gépjárművek más részegységeit is ellenőrizhetjük. Vizsgálhatjuk a fékrendszert [ABS berendezést], megnézhetjük a klíma, a fűtés adatait, tesztelhetjük az automata sebességváltót is akár, mindemellett az elektromos alkatrészek esetében szinte minden szükséges mérést elvégezhetünk típustól függően.
Nemcsak akkor válhat fontossá az autódiagnosztika, ha valami bajt érzékelünk. Ugyanis hasznunkra lehet autó vásárlás esetén is. Nem egyszer láttunk már olyan ügyfelet, aki a járművásárlás után nem sokkal bosszankodva hozta el frissen vett használt gépkocsiját, mert valami meghibásodást észlelt. Persze a korábbi tulajdonos nem igazán reklámozta az adásvételt megelőzően az autó gyengeségeit.     
Autó-Doki Tipp! Hozza el a Dokihoz még a megvásárlás előtt a használt gépkocsit és mi megmondjuk milyen rejtett problémák lehetnek az autóval, így megkímélheti Önmagát egy rossz döntéstől.
Mire használható a DELPHI?

Többek között hibakódokat nézhet-törölhet, alkatrészt aktiválhat, kalibrálhat, stb.. különböző elektronikáknál.
·    motorvezérlő (ECU)
·    ABS
·    SRS légzsák
·    légkondicionáló
·    sebességváltó
·    műszeregység
·    immobilizer rendszerek
·    OBD kommunikáció
·    EOBD kommunikáció
Autó Doki felkészült a járművek műszaki felmérésére, diagnosztikai eszközeinkkel személyautók, kishaszon gépjárművek, 3,5T feletti tehergépjárművek, pótkocsik ellenőrzését végezzük. Ha bármi kérdése, problémája támad bizalommal forduljon hozzánk!
Hogy a szakma számára is egy kis segítséggel szolgáljunk, Autó-Doki elérhetővé teszi a legnépszerűbb márkák hibakódjait:


link


Kapcsolat

Autó doki:

1016 Budapest, Mészáros utca 19.
Tel.: 36 20 916 00 00

Nyitva tartás:

H-P 8:00-17:00
SZ-V   Zárva

Belvárosi Autó doki

1075 Budapest, Holló utca 6 .
Tel.: 36 20 916 11 11

Nyitva tartás:

H-P 8:00-17:00
SZ-V  Zárva

Vizsgára bejelentkezés
Minden nap 7-21ig hívjon nyugodtan!

Autó doki cím:

Belvárosi Autó doki cím: